Vive la table d’hôtes

Dit jaar, in de Tourweek, deden we het voor het eerst: een table d’hôtes waarbij gasten aan tafel kunnen aanschuiven. Natuurlijk zijn er in het hoogseizoen al jarenlang de pizza-avonden, waarbij iedereen zijn eigen pizza mag bakken in de oude, houtgestookte, broodoven, maar dit is iets anders. Koken voor soms meer dan 20 gasten, een menu bedenken, het op tijd klaar hebben, improviseren als het anders gaat … en wat ging dat goed! Maar vooral: wat vonden we dat leuk! Petra heeft helemaal de smaak te pakken gekregen! De rest van de zomer pakte ze regelmatig flink uit bij groepen of voor de gasten in huis. De (meestal) vegatarische en (soms) veganistische gerechten vielen ook bij de gasten goed in de smaak.

In  2019 zal er vaker een ‘open tafel’ zijn waarop gasten 1 of 2 keer per week kunnen intekenen. De winter leent zich goed voor het doorspitten van kookboeken en het uitvogelen van smaakvolle nieuwe combinaties. In het voorjaar vertellen we je hoe het er precies uit gaat zien.