Tour de Vendee – juni 2019

Al jaren geven we met veel plezier toeristische informatie aan onze gasten en we proberen ook jaarlijks zelf de ‘highlights’ in de omgeving te bezoeken om te kijken of ze dat nog steeds zijn. Afgelopen jaar hebben wij, en onze gasten, een aantal nieuwe hotspots ontdekt waar we razend enthousiast over zijn. Er is een nieuw Vendee museum, Puy du Fou heeft 2 nieuwe historische attracties, de Oriëntaalse tuin in Maulévrier bleek adembenemend en de nabijgelegen moestuin van kasteel Colbert is een pareltje (en in 2016 verkozen tot mooiste moestuin van Frankrijk). Fietsen (eventueel op een elektrische fiets) tussen de zoutvelden op Île de Ré is zelfs op de warmste dag van het jaar heerlijk en de stilte in de Marais Poitevin blijft iets mysterieus houden.

We zijn weer zó trots op, en enthousiast over, ‘onze’ Vendee dat we het plan hebben opgevat in 2019 een Tour-de-Vendee-week te houden. In deze week kun je iedere mee op pad voor één van die highlights in de Vendee en schuif je ’s avonds aan voor een lekkere maaltijd. De excursies zijn niet verplicht, dus als je een keer een dagje ’thuis’ wilt blijven, kan dat ook.

De Tour de Vendee is van 15 tot 22 juni en ideaal voor mensen die graag de Vendee en Le Puy Ardouin willen ontdekken maar geen eigen auto hebben. Ook voor wie alleen op vakantie gaat is dit format ideaal. Je kunt met de trein, bus of vliegtuig naar ons toe komen, we halen je dan op.

Lees hier alle info over de Tour de Vendee. 

Share This
Scroll naar top