Tour de France week 6-14 juli

Tour in de Vendee

We sprongen een gat in de lucht toen we het hoorden: volgend jaar spelen de eerste 4 dagen van de Tour de France zich af in de Vendee, rondom Le Puy Ardouin.
De 'Grand Depart' is op 7 juli op Île de Noirmoutier, een eilandje voor de kust van de Vendee waar bij eb de weg droogvalt. Die eerste dag gaat het langs de prachtige kustroute naar beneden tot aan Les Sables d'Olonne, waarvandaan de route het binnenland ingaat, rechtstreeks door het Marais Poitevin om te finishen in Fontenay Le Compte, 20km bij ons vandaan. De tweede dag vertrekt het circus vanaf Mouilleron-Saint-Germain en komt dwars door ons dorp, Saint Pierre de Chemin. In het dorp, bij de apotheek, nemen de renners een spectaculaire haakse bocht en rijden dan door naar La Roche sur Yon, de hoofdstad van de Vendee. Op de derde dag is er een ploegentijdrit rond Cholet. Vanaf de 4e dag wordt er ten noorden van ons gereden, ook nog goed te doen om deze etappes vanaf Le Puy te bezoeken.

In de week van 6 tot 14 juli zal Le Puy Ardouin helemaal in het teken staan van de Tour de France en hebben we een aangepast aanbod speciaal voor alle fietsliefhebbers.

Onder de grote parasolboom komt een overkapping en een gezellig terras waar de hele dag op groot scherm de Tour, en alle praatprogramma's er omheen, te volgen zal zijn. Wij zorgen voor een feestelijke bar en aankleding. Wil je helemaal opgaan in het spektakel zonder zorgen om je natje of je droogje? Dat kan! Een lekkere cappuccino of koud biertje? Stukje vlees van de barbecue in de avond? Lunchpakketje mee? Dat gaan we allemaal voor jullie verzorgen.

vrijdag 6 juli tot zaterdag 14 juli

Omdat de Tour op zaterdag begint loopt deze vakantieweek van vrijdag 6 juli tot zaterdag 14 juli, een dag langer dus dan onze 'normale' weken. We bieden de volgende accommodaties aan:
• Gite Le Petit Puy - € 675
• Gite Le Rural - € 550
• Deserttent - € 500
• Blokhut - € 450

Kom je liever met je eigen tent? Helemaal goed! We hebben verschillende plekken:

• 3 'reguliere' vrije tentplekken waarbij je veel ruimte en privacy hebt (€ 35 per nacht)
• 10 kampeerplekken op het veld rondom het zwembad, speciaal voor deze gelegenheid een gezellige festivalcamping (€ 25 per nacht)

Wanneer je met je eigen tent komt gaan we uit van aankomst op vrijdag 6 juli en een verblijf van minimaal 4 nachten. De prijs is voor 1 plek, 2 personen, parkeren auto, warme douche en gebruik van alle andere faciliteiten zoals zwembad, sauna, wifi, gemeenschappelijke huiskamer, gebruik gemeenschappelijke grote koelkast en vriezer ect.

Maaltijden

Met plezier bieden we je ook het volgende aan:
• Ontbijt 7,50
• Lunchpakket 7,50
• Diner 15,00

De maaltijden of het lunchpakket kun je tot 1 dag van te voren bij ons bestellen. Weet je nu al dat je daar gebruik van wilt maken? Hoe eerder wij het weten, hoe liever!

Reserveren

We gaan er een top-week van maken en kijken er echt naar uit. Het zal deze week wat rumouriger zijn dan normaal op ons domein en … het blijft Le Puy Ardouin, plek van rust & ruimte, dus ook in deze week hanteren we de avondrust vanaf 23:00.

Lijkt het je wel wat? Stuur voor meer informatie of reservering een mailtje: info@lepuyardouin.nl