OMGEVING

Opgang naar het strand, helmgras, een verweerd hekje en op de achtergrond strand met stenige inhammen.

Strand

Vanuit Saint Pierre Du Chemin ben je in ongeveer een uur aan het strand van de Atlantische Oceaan, met badplaatsen als La Rochelle, La Tranche sur Mer of Les Sables D’Olonne. Zelfs het bijna tropische eiland Île de Ré, met het ene na het andere strand, is voor een dagtrip goed aan te rijden (75 min.).

Le venice vert, het groene venetie, een groot moerasgebied waar je goed kunt wandelen, fietsen en varen.

Wandelen en natuur

Het rurale gebied rondom Le Puy Ardouin en de Vendee is vriendelijk, licht glooiend en afwisselend. In de directe omgeving zijn er volop mogelijkheden om te wandelen. Wel is het altijd nodig eerst een stukje met de auto te rijden. Een bezoek aan het ‘Marais Poitevin’ (het groene Venetië) is ook echt de moeite waard. Het is een groot natuurgebied waar je een bootje kunt huren om doorheen te varen of te fietsen. Verder zijn er rond Mervent bossen en meren voor watersportactiviteiten.

De haveningang van La Rochelle, beroemd geworden door de film Dat Boot.

Cultuur

Eén van onze favoriete dagjes uit is een bezoek aan La Rochelle, ook wel ’mini-Paris', het is prachtig met haar oude haven en vele restaurantjes. Ook rijden we graag naar Nantes voor o.a. Ile de Machinerie, de wereldberoemde grote olifant. Dichterbij vind je andere aanraders als Vouvant, Fontenay le Comte en Niort. 

Een spektakel van het park Puy du Fou, een vikingboot en grote vuurkolom. Grande Spectacle!!

Puy du Fou

Le Puy Ardouin ligt op een kleine 30 kilometer van het historisch spektakelpark Puy de Fou. Jaarlijks trekt het honderdduizenden bezoekers (vooral ook Franse schoolkinderen). Het toont op een spektaculaire wijze de tijden van de gladiatoren, ridders van de ronde tafel en de Vikingen.

blog granit

Pescalis

Op ongeveer 10 km afstand ligt de enorme natuurvijver Pescalis waar je in alle rust heerlijk (karper) kunt vissen.

In de buurt (max 30 minuten per auto)

  • zwemmen
  • wandelen
  • paardrijden
  • watersport
  • (zweef)vliegen

Vakantiekriebels gekregen?

Informeer nu naar beschikbaarheid

Scroll naar top