GASTENBOEK

kopgroep Tour de France 2018 in Saint Pierre du Chemin met Froome

Frank en Masha met dochter Suzanne

Ik kampeer al 40 jaar elke zomer (1e keer 1978 de Berenkuil in Grolloo) door heel Europa, meestal op 2 of 3 locaties, zorgvuldig uitgezocht in campinggidsen, KCK en nu internet/Zoover.
Dit jaar waren we 2 weken Le Puy Ardouin in de Vendée.

Als je van de glooiende D-weg door de graan- en zonnebloemvelden bij het campingbordje rechtsaf het boerenpad inslaat, heb je eigenlijk nog geen idee wat je gaat aantreffen, maar als je dan na een paar honderd meter stopt staat je plots in een andere wereld, een groene heuvelachtige oase van bijzondere bomen en bloeiende planten met in het hart een bijna 400 jaar oude boerderij.
De plek waar we mochten staan was boven op een heuvel, tussen grote granieten keien (de hunebedden verbleken hierbij), met de gehele dag naar keuze zon of schaduw (zoals ook op de overige 6 plekken) met vrij uitzicht op een bosrand.
De plek was ruim (225m2) en perfect vlak dus geen gerol van je luchtbed!
Verder: prachtig schoon en warm zwembad (warmtepomp), voldoende toiletten, douches, afwasplekken, altijd warm water, een gezamenlijke huiskamer met info over de omgeving, Wi-Fi en een koelkast met frisdrank, bieren en wijn (te gebruiken via een turf lijstje).
De gastvrouw en gastheer, bijgestaan door hun nichtje, tevens hoofd 'animatie' Amber, zorgen letterlijk voor een zorgeloos verblijf.
Pizza avond (gezamenlijk bakken in de eeuwenoude oven), Frites van Jan, filmavond onder een eveneens 300 jaar oude boom, etc ... 
Één minpunt: Als je hier eenmaal gestaan hebt dan vallen alle toekomstige campings tegen.... Gezien het aantal aanwezige gasten die hier eerder zijn geweest wordt dit minpunt door meer mensen zo ervaren... Ter afsluiting kan ik alleen maar zeggen: Jusqu'à la prochaine fois!

 

18 juli 2018

vakantie van teun en carlijn, gasten aan de ontbijttafel met een lekker vers stokbrood

Teun en Carlijn

Wij hebben een onvergetelijke vakantie gehad. Twee weken genoten van het echte Franse leven en van de gastvrijheid van twee super lieve en hardwerkende mensen! Le Puy Ardouin is zeker een aanrader als je tot rust wil komen. Bedankt voor de mooie tijd en de fijne ervaringen!
zwembad met gasten

Gary and Wendy

Peaceful and relaxing, piece of heaven. We will definitely be back! 

 

16 augustus 2018

saskia

Saskia

Voor mij voelt een verblijf op Le Puy als ’back to nature’. Dicht bij de natuur, in mijn eentje en toch ook aanspraak hebben wanneer ik dat wil, is een ideale manier om tot rust en tot mijzelf te komen. De warme gastvrijheid van de eigenaren, de filmavond en bijvoorbeeld de stilte wandelingen maken dat ik blijf terugkomen naar deze heerlijke plek.

Rob en Danny

Wij genoten hier van een onvergetelijk fijne vakantie. Een idyllische plek, mooie faciliteiten. Bonus: fantastische sauna en zwembad maar voorál bijzonder leuke, lieve eigenaars. Super bedankt! 

blog granit

Marianne

De meest ontspannen en relaxte plek die je je kunt wensen in Frankrijk. Stilte, ruimte en met respect voor de natuur. Genoten van de sauna en het zwembad. Gastvrije, lieve mensen.
Kortom, een plek om naar terug te willen keren! 

 

12 juni 2018

deserttent safaritent tent

Charlotte and Jamie

We just wanted to say what a fantastic time we had at Le Puy Ardouin. The desert tent, and the whole campsite, was beautiful, and we had such a relaxing time. Thank you for being such great hosts, including translating things into English and giving us vegan food at the pizza night. We loved every minute and will definitely be back! Thank you!
 
13 augustus 2018
bloemen op tafel

Maureen en Nienke

Nogmaals dank voor de heerlijke week! We waren bij voorbaat al enthousiast en hadden er zoveel zin in! Het was nóg fijner zelfs! We komen graag nog een keer terug.

 
We zouden nog even laten weten hoe we jullie gevonden hadden. Via kleinecampings.nl. Ik heb daar toen Frankrijk aangeklikt, 0-20 plekken en huurtenten. En toen de plekken bekeken die in 1 dag te rijden waren. Zo kwamen we bij jullie!
 
14 augustus 2018
Marike en Rob

Marike en Rob

Terug van een prachtig verblijf in de Vendee, in Le Puy Ardoin. Rust, ruimte, geweldige gite, en prachtige omgeving. Op een dag rijden afstand zoveel moois en zoveel zonne-uren. En met geweldige patrones, Petra en Jan. 

Mark en Marius

We hebben een bijzonder plezierig verblijf op Le Puy Ardouin achter de rug. De voorzieningen zijn prima maar het is vooral de rust, de natuur en de sfeer die indruk maken en ons enorm zijn bevallen.

Henk en Wijke

Wat is het heerlijk kamperen op deze mooie, kleine en bijzondere camping: rust, ruimte, film, en pizza. Het is heerlijk bijkomen op deze plek. Ook vanwege de geweldige gastvrijheid van Jan en Petra. We kijken terug op mooie ervaringen.

Elleke en Jesse

Wij hebben een super fijne vakantie gehad! ! Wat een mooie en sfeervolle plek hebben jullie! Bedankt voor alle goede zorgen. Wij zijn weer helemaal opgeladen!

Scroll naar top