Autobiografische Schrijfweek 19-26 september

Schrijf het verhaal van je leven

In ieder mens schuilt een verhaal dat verteld wil worden. En dat verhaal opschrijven kan veel voor je doen. Schrijven is dé manier om meer grip te krijgen op gedachten, emoties, ervaringen en herinneringen.

Tijdens de Autobiografische Schrijfweek ga je aan de slag met jouw verhaal. We graven persoonlijke thema’s uit en bekijken ze van dichtbij.

Om richting te geven aan het schrijfproces heeft elke dag een thema, te beginnen bij je geboorte en eindigend bij jouw wensen voor de toekomst. Het gezamenlijke ochtendschrijven is vrij en associatief. ’s Middags werk je in alle rust en eigen tempo aan een langere tekst. Maar de rode draad, dat ben je zelf. Jouw verhaal staat centraal.

Tijdens de Autobiografische Schrijfweek word je geïnspireerd en begeleid door Mariëtte Wijne en Petra Moes. Mariëtte en Petra ontmoetten elkaar zo’n 10 jaar geleden bij De Helderheid. Mariëtte als deelnemer van de training vrij van alcohol, Petra als trainer.

Mariëtte Wijne is schrijfster, redacteur en schrijfdocent. In 2011 publiceerde zij het veelgeprezen Nou, nog eentje dan, over haar leven met alcohol en wat er gebeurde toen ze daarmee stopte. “Het geschreven woord is krachtig spul,” zegt zij. “Zinnen op papier zijn echter dan gedachten of herinneringen. Schrijven maakt dingen duidelijk, schrijven lucht op. Schrijven kan goede voornemens kracht bijzetten of verborgen verlangens opdiepen.”

Petra Moes is trainer en coach voor mensen die patronen willen doorbreken, om zo een andere wending te geven aan hun levensverhaal. “Mijn fascinatie in veranderprocessen gaat vooral over hoe we geïdentificeerd zijn met de verhalen die we vertellen, aan onszelf en aan de ander. Wanneer je merkt dat je invloed hebt op dat verhaal, kun je de stap maken naar vrijheid en avontuur.”

Heb je nog geen thema waarover je wilt schrijven? Dat geeft niet. Onderwerpen dienen zich vanzelf aan tijdens de schrijfoefeningen en -opdrachten. Al schrijvend kom je erachter waarover je wilt schrijven. Je gaat hoe dan ook naar huis met een bundel persoonlijke teksten en bruikbare inzichten.

WANNEER  Aanvang zaterdag 19 september om 17:00 uur. De schrijfweek wordt vrijdagavond 25 september afgesloten, uitchecken uiterlijk zaterdag 26 september om 11:00 uur.

WAAR  Le Puy Ardouin is een idyllisch landgoed in de Franse Vendée, vlak bij het dorpje Saint-Pierre-du-Chemin. De boerderij van bijna 400 jaar oud, de tuinen met hun grote stenen en het weidse uitzicht geven deze plek een unieke, aardse én lieflijke sfeer. Je kunt van het gehele terrein gebruikmaken en een schrijfplek voor jezelf vinden. Je verblijft naar keuze in één van de accommodaties op het terrein, een kamer in het huis of je eigen tent. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Je krijgt verse, voedzame en vooral heerlijke vegetarische maaltijden. Mogelijk zijn er ook andere gasten die niet aan de schrijfweek meedoen.

VOOR WIE  Voor iedereen die interesse en/of plezier heeft in zelfonderzoek, schrijven en verhalen vertellen.

PROGRAMMA  ’s Morgens een gezamenlijke sessie met oefeningen, delen en feedback. ’s Middags tijd om te schrijven tot aan het diner, ’s avonds vrij. Op woensdag is er geen programma, we bieden dan de mogelijkheid de omgeving te verkennen.

KOSTEN  Je betaalt 495 euro, inclusief maaltijden en gebruik van zwembad en andere faciliteiten. Voor de accommodatie betaal je apart, tussen de 125 en 325 euro. Kijk hier voor de prijzen van de accommodaties.

Heb je interesse? Hier kun je je aanmelden.

Wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje. 

 

Share This
Scroll naar top