Anderhalvemeter gastvrijheid

Het is nu eind april en sinds 12 maart zitten we hier op Le Puy Ardouin in een confinement (lock-down) waarbij we behoorlijk in vrijheden beperkt zijn en het terrein uitsluitend mogen verlaten voor de eerste levensbehoeften. En dan ook nog alleen met een Attestation de Deplacement op zak waarop staat wat je gaat doen en waarom. Er wordt streng op gecontroleerd. Er is hier echt geen sprake van een “intelligente Lock-Down” zoals in Nederland. Volgens onze buurman is dat maar goed ook, want, zo zegt hij, daar kunnen de Fransen niet mee omgaan.

Het is misschien zelfs bijna pijnlijk om te horen en we voelen ons enigszins bezwaard om dit te delen, maar we hebben het hier op Le Puy fantastisch.

De traagheid van het leven, de rust, de exploderende natuur, onze hond Lola, katten Gizmo en Cappuccino en de kippen die het allemaal zo goed doen, de nieuwe zwerm bijen die afgelopen week de eeuwen oude kastanje als nieuwe woning heeft gevonden. Daarbij is het ook nog bijna onafgebroken mooi weer. We ervaren Le Puy Ardouin echt als een paradijs en we weten dat we bevoorrechte mensen zijn.

Tuurlijk zouden we graag even naar het strand of naar de stad gaan, of een simpele wandeling willen maken, maar het leven is ook prachtig met deze tijdelijke beperkingen.

Ondertussen hebben we ook weer gewerkt aan diverse veranderingen en upgrades op Le Puy Ardouin. Het houtwerk van de boerderij heeft een andere kleur gekregen, misschien nog niet de definitieve kleur, we moeten er zelf nog een beetje aan wennen.

De lounge-hoek heeft een overkapping en dat is echt een heerlijke plek om te zijn. Het is nu ook vaak Petra’s buiten kantoor. Naast het zwembad hoor je nu het zachtjes kletteren van het water in een vijvertje. Ook bij de sauna is via Japanse waterschalen een mini waterwerkje aangebracht. Heel rustgevend. De binnenplaats, met het sanitair en de afwasplekken, heeft een totaal andere uitstraling gekregen.

En we missen jullie!. Het is zo fijn om deze plek te delen met anderen en dat kan nu niet. Op 11 mei gaan we horen of het Franse Confinement wat opgerekt of losgelaten wordt. Misschien mogen de gîtes met eigen sanitair open. We weten het nu nog niet.

Wat we wel weten is dat wij klaar zijn om gasten te ontvangen met gegarandeerde

“anderhalve meter gastvrijheid”

Op Le Puy Ardouin is voldoende ruimte om veilig van je vakantie te kunnen genieten. Als we van de autoriteiten open mogen zal dat vermoedelijk wel met enkele beperkingen zijn zoals het vermijden van gemeenschappelijke bijeenkomsten of Table d’hôtes.

We hebben plannen om daar variaties op te doen. Brood gaan we mogelijk in mandjes bij de accomodaties bezorgen en vermoedelijk bieden een paar keer per week afhaal maaltijden aan. We zijn van plan om binnen de grenzen van wat mag de maximale gastvrijheid te bieden.

Op dit moment is het mogelijk om reserveringen te doen zonder aanbetalingen. Pas als het zeker is dat we open mogen zullen we jullie verzoeken een aanbetaling te doen. We adviseren ook om te reserveren omdat we wel een stormloop verwachten op het moment dat het weer kan en mag. Wil je geen nieuws meer missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Op de homepage vind je hiervoor een aanmeldformulier.

 

 

Share This
Scroll naar top